Sandbox Studio

Tinkerlist, Limecraft, Moovly of VR. Voor sommige collega’s zijn het nieuwe workflows, voor andere nog een vage realiteit. Bij VRT Sandbox gaan we aan de slag met deze media innovatie. 

De projecten worden voorgesteld op het inspiratie en netwerk-evenement Creative Circle. De vierde editie vindt plaats op 10 november van 15u tot 18u. 

Heb je meer interesse in een hands-on aanpak, schrijf je dan in voor een korte introductie tussen 14u en 15u. Tijdens een uurtje leggen we een uit hoe de nieuwe tools werken en wat jij er mee aan kan.

 
 

Nieuwe workflows voor televisiE

Tools voor online productie en interactie

moovly

Je wil iets heel eenvoudig uitleggen, maar er zit geen animator in je team? Dan is Moovly een oplossing. Video of animatie-productie werkt zo eenvoudig dat iedereen er mee aan de slag kan. 

Moovly wordt reeds gebruikt voor Karrewiet.

virtual reality

Virtual Reality is eindelijk klaar om door te breken. Zo lijkt het toch. Wat zijn de verschillende opties voor VRT? Wat zijn de do’s en don’t van een 360 graden video. En hoe zorg je dat iedereen het kan zien?

VR wordt gebruikt door Ketnet, Een en De Redactie.

tinkerlist

Tinkerlist is een online platform voor het bedenken en maken van televisie programma’s. Geen knip en plakwerk met google docs, maar alle contacten en ideeën verzameld in één handige tool. 

Tinkerlist werd reeds gebruikt door de ploeg van De Allesweter.

limecraft

Limecraft is een digitale productie hub. Van zodra een opnames gedaan is, wordt Limecraft de thuisbasis om het werk te coördineren. Ook hier is er een groter rendement en veiligheid door in de cloud te werken. 

Limecraft wordt gebruikt door het team van Loslopend Wild.

 
Name *
Name